5 inspirerende gulvlamper der skaber hyggelig belysning i din stue

Lys er noget af det, der er allerbedst til at skabe en hyggelig stemning i hjemmet. Det er ikke altid, at en enkelt lampe i en stue er nok - det kommer helt an på din stues størrelse, og hvordan du har fordelt dine møbler. 

Ofte er det sådan, at vi i stuen ikke har brug for lige så meget kraftigt lys, som vi eksempelvis har i et køkken eller spisestue. Det kan også være, at du netop sidder og har brug for meget lys. Så kan du med fordel sætte flere forskellige lamper op i stuen. Det kan være, at du i et hjørne har en flot gulvlampe, i vindueskarmen har du en fin bordlampe og på væggen har en fin væglampe. 

Flotte gulvlamper til stuen

Det er vigtigt, at stemningen en stue er hyggelig, så det bliver et rum, hvor man kan slappe af. Her kan god belysning hjælpe, og derfor har vi udvalgt 5 forskellige gulvlamper, som du kan bruge i din stue.

Bellevue Gulvlampe fra Arne Jacobsen 

Den første er en klassiker fra Arne Jacobsen kaldet Bellevue gulvlampe AJ7 Sort/stål. Det er en gulvlampe på 130 centimeter, der er i et helt klassisk Arne Jacobsen design, som vi kender det. Den er lavet i metal, og så er det den ideelle læselampe, da skærmen kan justeres i den retning, som du ønsker. 

Poul Henningsen PH 80 gulvlampe

Den anden inspirerende gulvlampe er endnu en designklassiker PH 80 gulvlampe. Den er cirka lige så høj som Bellevue gulvlampen, og så er den lavet i akryl. Selve farven på den er krom, og så er den designet af Poul Henningsen. Her har vi af gøre med en tidløs klassiker, der vil stå smuk i stuen. Den er oplagt til at skabe lys i det mørke hjørne.

Verner Panton Panthella V2 gulvlampe 

Den tredje gulvlampe er den velkendte Panthella Gulvlampe V2, der er ved at komme meget frem igen i de danske hjem. Denne her gulvlampe er i hvid opal akryl, og så er den designet af Verner Panton. Dens enkle design kan passe ind i mange hjem, hvor du gerne vil have en lampe, der skiller sig ud på den fede måde.

Louis Poulsen Keglen LED i sort

Den fjerde gulvlampe i rækken er Keglen gulvlampe LED sort, der er lavet i aluminium. Den er designet i 2019 som en efterfølger på Louis Poulsens og BIG Ideas første samarbejde. Lampen giver et skønt nedadrettet lys, da keglen har en stor åbning forneden og er snæver i toppen. Den giver altså et meget fokuseret lys ned på gulvet. 

Oki Sato (Louis Poulsen) NJP gulvlamper

Den femte og sidste gulvlampe er NJP Gulv hvid, der er en af de mere fleksible gulvlamper. Modsat de andre gulvlamper er denne her lampe en stang, der er delt i to, så du kan justere den, som du vil. Den har en stor fordel som læselampe, da du kan rette lyset lige præcis i den retning, som du helst vil have det. Den er desuden designet af Oki Sato for Louis Poulsen.