Bliv klogere på Louis Poulsen Icons

Her i Danmark er vi utrolig gode til design, vi kender blandt andet Arne Jacobsen og hans unikke design Ægget. Der findes et hav af designklassikere.
Når det kommer til lamper, kan vi ikke komme uden om Louis Poulsen lamper, som har spillet en stor rolle for gennem årene.

En lang række af deres lamper er gået hen og blevet til ikoner. Men hvad betyder det, at noget er blevet et ikon? Det dykker vi ned i her! Helt generelt så kan et design blive til et ikon, hvis designet er relevant og passer ind i tiden i løbet af en længere periode.

Det bliver ofte ikke et ikon, hvis en specifik lampe eksempelvis kun er populær i en 2 års periode. Med det sagt behøver en lampe ikke at være lige populær gennem den lange periode, men lampen skal hele tiden kunne passe ind i de danske hjem.

Ofte taler man om, at noget bliver et ikon over 10-20-30 år og endda over længere tid. Ofte vil ikoner koste en smule mere end så mange andre lamper. Med et ikon er du næsten sikker på, at fordi det har passet ind i danske hjem i mange år frem til nu, så kan det også passe ind om 20 år.

Et udpluk af Louis Poulsen Icons

Louis Poulsen har været en produktionsvirksomhed siden 1874, og siden da har de skabt en lang række designklassikere i samarbejde med en masse designere. Navnene på et udpluk af de designere som Louis Poulsen har samarbejdet med er: Poul Henningsen, Arne Jacobsen og Verner Panton.

De her ikoner er nogle, som langt de fleste kender i både ind- og udland. Her i Danmark er vi særligt gode til design, når det kommer til lamper. Vi kender nok alle til den klassiske PH lampe fra PH 5 serien.

PH lamperne fra den serie, men også bare PH-lamperne designet af Poul Henningsen generelt, er at finde i rigtig mange hjem. I løbet af årene er de kommet i en bred skare af nye farvesammensætninger for at følge med tidens trends. Dog er selve designet på lampen uforandret bortset fra enkelte lystekniske justeringer.

Derudover findes der også de mange AJ lamper designet af Arne Jacobsen. De fås både som AJ væglampe, AJ bordlampe og AJ gulvlampe. Selve lampeskærmen er af samme design, men hver lampe kan så bruges forskelligt.

Køb Louis Poulsen Icons hos Lampeagenten

Her hos Lampeagenten har vi samlet mange af de ikoniske lamper. Hvis du er en ud af de mange, der elsker PH 5, så kan en PH 5 Pendel i klassisk hvid være et godt bud. Den er som nævnt designet af Poul Henningsen og findes i et utal af farver. Et af de mere unikke ikoner er PH Artichoke Ø600 Kobber, her er der tale om en lampe, hvor prisen er i den høje ende, men lampen er også yderst imponerende. Fra Verner Panton finder vi de smukke Panthella lamper, hvor særligt den klassiske Panthella bordlampe er populær.

Find alle lamper Louis Poulsen lige her.