4 designerlamper du skal holde øje med i 2023

I Danmark elsker vi godt design og særligt design lamper. Vi har en lang historie for at være land for nogle af de bedste lampe designere i verden. Særligt i de sidste par år er flere og flere danskere begyndt at gå mere op i godt dansk design. I den forbindelse er der kommet en masse lækre designlamper til. Her kan du læse med og blive klogere på, hvilke designerlamper du skal holde øje med i 2023 - der er nemlig masser af gode bud. Vi har samlet de lamper, som vi her hos Lampeagenten ser som de 4 lamper, der kommer til at få god medvind i 2023.

PH 3/2 Pendel Højglansforkromet

PH 3/2 Pendel Højglansforkromet

Det er svært at snakke lamper og særligt populære lamper uden at komme til at nævne de klassiske PH lamper. Der er lavet en PH 3/2 Pendel Højglansforkromet udgave af blandt de populære lamper. Designet kender vi tilbage fra 1926, hvor Poul Henningsen første gang designede en PH lampe. Siden hen er lampen blevet nyfortolket mange gange men altid med det ikoniske design for øjet. Denne 3/2 udgave af PH-lampen består af tre lag glas, der alle sammen er mundpustede. Den giver det smukkeste lys ud i rummet, der så fint bryder igennem glasset. Den er oplagt over spisebordet eller køkkenbordet.

 

Flowerpot VP9 Mat grey portable

Flowerpot VP9 Mat sort portable

Den anden lampe der med garanti forbliver populær i 2023 er den kendte Flowerpot VP9 Mat sort portable. Hvis du har holdt lidt øje med dansk design de sidste års tid, kan du ikke have undgået at have set flowerpot lampen. Det er en klassisk og simpel bordlampe, der i denne her udgave er lavet i mat sort. Den er trådløs, ledningsfri og genopladelig. Det betyder, at du kan placere lampen frit, og ikke behøver være i nærheden af en stikkontakt. LIgesom du også kan flytte den med dig rundt, hvor du har brug for den.

 

Musling Ø550 lampen

Musling Ø550 lampen

Den tredje lampe er den smukke Musling Ø550 lampe, der er designet af Ahm & Lund. Det er en smuk lampe, der giver et blødt og elegant lys ud i rummet. Den er designet med muslingerne i havet som inspiration og lyskilden er et symbol for perlen, der kan findes i muslingerne. Den er også lavet i mundblæst glas, og så har den flere lækre messing detaljer rundt omkring på lampen. Dens diameter er 55 centimeter, så den er perfekt i stuen eller i spisestuen.

 

BL1 Bord Sort/Krom

BL1 Bord Sort/Krom lampen

Den sidste lampe der sagtens kunne blive et hit i 2023 er BL1 Bord Sort/Krom lampen. Designet har vi set før, da den er designet tilbage i 1930 af Robert Dudley Best som en del af Bestlite serien. Det er for mange en helt klassisk skrivebordslampe eller arkitektlampe, som de også kaldes. Den fik sit store gennembrud, da selveste Winston Churchill valgte at bestille selvsamme lampe til sit skrivebord. Lampen bliver særligt brugt af arkitekter grundet det fokuserede lys, men alle der ønsker en smuk og funktionel lampe til skrivebordet kan bruge den.

Se vores store udvalg af flotte designerlamper.