LE KLINT Lamper

LE KLINT blev etableret i 1943 og har siden været en af landets fornemste ambassadører for dansk design og håndværk. Og deres lamper er kendt over det meste af verden.

Den klassiske Le Klint-foldeteknik, anvendes til stadighed på nye måder, når foldepigerne hos Le Klint i Odense udfører det traditionelle håndværk.

Le Klint er i dag en moderne og veldrevet virksomhed med et sortiment bestående af både klassiske og moderne belysningsprodukter. Og du kan se de fleste her hos Lampeagenten. 

Find din næste Le Klint i vores butik i Ringe. Vi fører et langt større udvalg af Le Klint i vores fysiske butik på Lundsager 1, 5750 Ringe, end hvad du kan finde på vores webshop.

Le Klint lampe

Historien bag de ikoniske LE KLINT lamper

LE KLINT er et af de mest populære lampe brands, vi har i Danmark. Deres historie starter helt tilbage i starten af 1900-tallet, hvor P.V. Jensen-Klint ville designe en lampeskærm til sin petroleumslampe. Han fik sin inspiration fra den foldekunst, de havde i Asien, og hvordan de lavede papirlamper. Det tog lang tid at få lampen foldet på den helt rigtige måde, men det lykkedes ham til sidst. Derfra blev det et familieprojekt, og både venner og familie arbejdede i de kommende år på at gøre lampeskærmen endnu bedre. 

Indtil 1938 brugte Le Klint stift karduspapir til at folde skærmen, men fra 1938 begyndte de at bruge hvidt kvalitetspapir. Det skyldes, at de fandt ud af, at de kunne få den plisserede skærm til at sidde på lampen, uden at den skulle limes fast. 

Den første Le Klint lampe blev kaldt Model 1, og denne lampe findes stadig i deres kollektion den dag i dag. Det der er helt særligt ved Le Klint og deres lamper er, at de, udover at være dygtige til design, også er meget teknisk dygtige. Der er mange af de oprindelige Le Klint lamper, der stadig er i produktion i dag. Produktionen foregår stadig med samme sans for det gode håndværk, design og teknologi.

Le Klint lampe

 

Find de rette LE KLINT lamper til hjemmet

Du kan få mange forskellige Le Klint væglamper, Le Klint bordlamper og Le Klint loftlamper i vores butik, som også fungerer som et LE KLINT Showroom. En af de mere populære Le Klint lamper hedder Le Klint Sax lampe. Sax lampen har et særligt design, da lampen kan trækkes ud fra væggen som en harmonika. Lampen er sat fast på væggen, og kan hives et godt stykke ud fra væggen ved hjælp af den fleksible lampearm. 

LE KLINT lampe

LE KLINT forhandler nær Odense

Kom forbi vores forretning i Ringe, hvor vi har et stort udvalg af forskellige Le Klint lamper. Her er vi en lang række medarbejdere, der står klar til at hjælpe dig med at finde den rette Le Klint lampe. Alle vores medarbejdere har desuden speciale i belysning, så de har kompetencerne til at hjælpe dig. 

I butikken har du selvfølgelig mulighed for at se mange af vores lamper. Det giver altid et andet indtryk af en lampe, når man har mulighed for at se den i virkeligheden. Bor du på Fyn nær Ringe, så tøv ikke med at lægge vejen forbi os.Vi er stolt Le Klint forhandler, men vi forhandler også et hav af andre smukke og unikke lamper, vi er derfor mere end bare en Le Klint butik, da du også finder mange andre designer lamper.

Du kan også kontakte os på mail eller telefon, hvis du har brug for hjælp til at finde de rette Le Klint lamper. Vi er altid klar til at hjælpe online eller i butikken.

De ikoniske Le Klint lamper findes i mange størrelser. Her kan du blive klogere på, hvordan du finder flotte lamper til store rum, men også hvordan du finder de rette lamper til små rum

Læs mere om LE KLINTS historie på deres egen hjemmeside