4 smukke lamper til over spisebordet

Det klassiske valg af lamper til spisebord er en pendel lampe. Altså en lampe der hænger ned fra loftet i sin egen ledning, da et spisebord ofte står frit i rummet. Du kan måske være i tvivl om: hvor mange lamper over et spisebord? Om du eksempelvis vælger 2 lamper over spisebordet kommer an på størrelsen af bordet samt lampens mulighed for at sprede lyset ud. Hvis det er lamper til rundt spisebord, som du er på udkig efter, vil det ofte være nok med én lampe. Vi har udvalgt fire design lamper til spisebord, som du kan læse mere om herunder.

PH 5 Monokrom Sort – en smuk klassiker 

Poul Henningsens smukke klassiker PH 5 Monokrom i sort er en oplagt mulighed som spisebordslampe. Den er designet i 1958 og er konstrueret således, at lige meget hvilken vinkel du befinder dig i, så bliver du ikke blændet. Du kan derimod drage fordel af det behagelige lys den spreder; både fokuseret på bordet, men den spreder også lidt lys ovenfra til resten af rummet. Denne lampe har en diameter på 50 cm, så det kræver lidt plads, hvis du ønsker en vis afstand mellem 2 lamper over spisebordet. Alternativt kunne mini-udgaven på 30 cm være en mulighed.

P376 Pendel Ø70 Alu – elegant retrolook

Er du til det elegante retro, kunne du vælge en P376 Pendel, som lampe til over spisebordet. Den er designet i 1963 af de danske arkitekter Kastholm og Fabricius. Det slanke udtryk sammen med den rå aluminiumsfarve og den store diameter på 70 cm giver et stærkt udtryk ved spisepladsen og belysningen er i top. 

Flowerpot Pendel VP1 Mat Hvid – lækkert kendt design

Måske du er på udkig efter hvide lampe til spisebord, som har et enkelt men smukt udtryk og som samtidig giver et fint fokuseret lys ved spisebordet. Så kunne Flowerpot Pendel VP1 måske være noget for dig. Dens enkle udtryk kan fint bære, at der hænger to eller måske flere ved siden af hinanden over bordet. Lampen er klassisk dansk design af Verner Panton, og findes i mange smukke farver og størrelser.  

VP Globe Glas Pendel Ø40 – lampen der stjæler opmærksomhed

Hvis du godt kan lide glas lamper til spisebord, så kunne en iøjnefaldende Panton lampe være noget for dig. Godt nok er selve globen lavet af transparent akryl, men de fine ’tallerkener’ som bryder lyset inde i globen er lavet af glas. Da hele lampen er transparent spreder den lyset i hele stuen. Det gør den ideel til den mindre stue, hvor den ligeledes kan give et fint ’all-around-lys’. 

Find din spisebordslampe hos Lampeagenten 

Vi har et stort udvalg af pendler, som er oplagte lamper over spisebord. Gå på opdagelse i vores mange smukke lamper. Hvis har du spørgsmål eller brug for hjælp eller inspiration, så tøv ikke med at kontakte os.