5 gode råd til valg af lampe til køkkenet

Belysningen i køkkenet er et vigtigt element i hjemmet, og det er vigtigt at vælge det lys, som passer til det, du bruger køkkenet til. Her kan du få et par tips om køkkenbelysning og opleve nogle eksempler på gode til køkken lamper inspiration. Hvis der laves meget mad i køkkenet, er det fx vigtigt at vælge nogle lamper, der er lette at rengøre. Det er uundgåeligt at ting bliver lidt fedtet i et køkken med helt almindeligt mados. Og så må det jo også gerne se flot ud og passe til den øvrige køkkenstil! 

1. Hvordan bruger du dit køkken? 

For at kunne vælge de rette lamper til dit køkken, er det vigtigt at gøre dig klart, hvordan du bruger dit køkken. Er det et køkken, hvor du vælter ud om morgenen og brygger en hurtig kop kaffe inden du er på farten. Eller er det måske et decideret madværksted, hvor små og store kulinariske oplevelser udarbejdes. Måske er det bare et sted midt imellem, hvor det gode måltid er i højsæde og måske er et samlende rum for hygge. Uanset hvilke behov dit køkken skal opfylde, er det vigtigt at have et lys, der passer til disse behov. Så start med at gøre dig et par tanker om din hverdag i køkkenet. 

2. Hvilke køkken lamper over køkkenbord skal jeg vælge?

Hvis ikke du har overskabe over dit køkkenbord, er det oplagt at vælge et par pendel lamper til dit køkken. Det kan være en ”Storm pendel” som er fra vores eget mærke Liga. Det er helt enkle og mindre pendler, der giver et godt og retningsbestemt lys over bordpladen. De fås i flere størrelser og både i metal eller med glasskærm, hvis du ønsker lys, der også kastes ud i rummet.

Som generelt lys i køkkenet er det smart at vælge en loftlampe til køkken. Det kunne fx være ”Shadow 2 Loftlampe”, hvor du kan indstille lysstyrken, alt efter om det skal være hyggelys eller arbejdslys, og så har den reelle overflader, der er nemme at tørre over.

3. Det fleksible lys på væggen

Hvis du har brug for et fleksibelt og nogle gange direkte lys, kan du vælge køkken lamper til væg. Der findes fine lamper med en arm, der kan bøjes i den ene eller den anden retning. Så kan du målrette lyset ved behov og lad det pege ind mod væggen, når du ikke skal bruge det. Se fx ”Bazar Væglampe Grå”. Den har en lang arm med flere led, som netop gør den super anvendelig til specialopgaver i køkkenet.

4. Brug LED lamper i dit køkken

LED lamper er både godt for din pengepung og generelt godt for klimaet. De har en imponerende holdbarhed med adskillige lystimer, alt imens de ikke sluger særlig meget strøm. Og lyset fra LED pærerne er med tiden blevet langt bedre. Så LED belysning passer perfekt til dine lamper i køkkenet. Og de fleste lamper i dag med fast lyskilde produceres med LED.

5. Vælg lamper der gør dig glad 

Vi hos Lampeagenten har et stort udvalg af skønne designer køkken lamper, som kan passe ind i både et romantisk landkøkken, vi har lamper til det moderne køkken og retro køkken lamper. Du kan også finde lamper i alverdens farver, som passer lige til dit humør – vi har også inddelt vores lamper i farver, så du nemt kan finde en lampe i din yndlingsfarve. Vi har messing lamper til dit køkken eller lamper i rustfrit stål. Gå på opdagelse i vores store udvalg og vælg de lamper som passer til din indretningsstil. Og ikke mindst; vælg lamper, som gør dig glad, hver gang du er i dit køkken!