5 tips til belysning på badeværelset

Som regel er det husets eller lejlighedens mindste rum, men dermed ikke sagt, at det ikke er et vigtigt rum – badeværelset et centralt rum, som skal opfylde flere behov. Belysningen på badeværelset gør ikke så meget væsen af sig, men det er til gengæld tydeligt, når det ikke fungerer. Vi hos Lampeagenten har flotte og funktionelle lamper til badeværelset. 

Badeværelseslamper der både ser flotte ud og understøtter din indretning, men som samtidig skaber et smukt og funktionelt lys – både generelt lys, ’arbejdslys’ til makeup og almindelig hygiejne samt hyggebelysning.

1. Godt generelt lys

Det er vigtigt, at der er et godt, generelt lys i badeværelset. Det opnås ofte med badeværelsesbelysningsspot eller andre former for badeværelsesbelysning i loftet. Lyset spreder sig let fra loftet og giver altså et dejligt all-around-lys, som man nemt kan orientere sig i. 

2. Vælg klart og kraftigt lys omkring vasken og spejlet

Det primære lys på badeværelset skal være klart og gerne ligge et sted omkring 200-500 lumen. Lumen er udtryk for den mængde lys en pære udsender og svarer til de gamle Watt. Det er vigtigt at have et godt lys omkring vasken og spejlet til makeuplægning eller barbering.

3. Skab hygge på badeværelset

Flere lyskilder giver en fleksibilitet i rummets stemning. Supplér ’arbejdslyset’ med lys og lamper, der giver et mere varmt og behageligt lys andre steder i badeværelset. Det kan fx være badeværelsesbelysning med væglamper. Så hvis du skal have et afslappende karbad kan belysningen understøtte den beroligende atmosfære.

4. LED - det økonomiske valg 

Som alle andre steder i huset er det et rigtig godt valg med badeværelsesbelysning med LED. LED er yderst energibesparende og har en rigtig lang levetid. LED belysning giver et fint lys og kan både fås i de klare hvide nuancer, men også i de varmere toner. Når man taler om farvetemperatur ved belysning benyttes Kelvin-skalaen; jo lavere tal, jo varmere lys.   

5. Vælg de rette lamper 

Badeværelset er et vådrum og el og vand er generelt en skidt kombination. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at de lamper du vil placere tæt på vask og bruseniche eller måske direkte inde i brusenichen, skal være produceret til vådrum. Se fx vores badeværelsesbelysningsspot og øvrige badeværelseslamper der er beregnet til et vådrum. Så er du på den sikre side og undgår ulykker.