Find de rette lamper til små rum

Indretningen af et hjem, der ikke er så stort, kan godt være en udfordring. Det gælder særligt, hvis rummene heller ikke er særlig store, hvor det er svært at indrette sig både praktisk og pænt.

Der findes rigtig mange lamper i forskellige størrelser, så hvad end du blot søger en lille lampe eller måske nye køkken lamper, gang lamper eller børneværelses lamper, så er det med at gå på opdagelse blandt udvalget..

Lige meget hvilket rum du leder efter en lampe til, er der heldigvis god mulighed for at få en flot lampe. Generelt skal du formentlig gå uden om lamper, der har en stor diameter. Derudover er loftlamper, der hænger ned, heller ikke altid nemt at indrette et lille hjem med bortset fra over køkkenbord eller spisebord.

Køkkenlamper til det lille køkken

Når man står i køkkenet, er det vigtigt, at der er et ordentligt lys, så man kan se, hvad der foregår. Her er noget kraftigt lys ofte at foretrække, og det kan en flowerpot pendel VP1 give dig. Det er en pendel, hvilket vil sige, at du kan hænge den over køkkenbordet, hvor der ikke er overskabe. Har du overskabe i dit køkken, vil en eller anden form for spotlys, der er integreret i skabene, være en fordel.

Flowerpot VP1 mat sort

Hvis du ikke har så højt til loftet, kan en flad loftlampe være en god ide. Det er en lampe, der sidder i loftet, men som ikke hænger ned som en pendel. Det kunne eksempelvis være, at denne Philips Hue, der kunne installeres i loftet. Den kræver næsten ingen plads, og er den perfekte lille lampe til køkkenet.
philips hue being hvid
Har I spisebord i køkkenet, skal der også noget lys over det, og her vil man typisk vælge en pendel, der hænger ned. En af de helt klassiske pendel lamper i danske hjem er eksempelvis sådan en PH 3/2 pendel. Den har en diameter på 29 centimeter, og kan derfor både hænge alene, eller man kan købe to, hvis pladsen kræver det.

PH 3/2 pendel

Køb små stue lamper

Stuen er ofte et sted, hvor der skal være noget dejligt og behageligt lys. Her er der flere muligheder, da du både kan få gulvlamper, loftlamper, væglamper eller bordlamper til at lyse rummet op.

En blanding af forskellige lamper er ofte bedre end én lille lampe, der ikke giver nok lys. Læsehjørne lamper kan ofte være fine i et hjørne med en lænestol eller ved siden af sofaen. Her kan en AJ Gulvlampe eksempelvis være rigtig fin, da foden ikke er stor, og selve skærmen heller ikke er.
AJ gulvlampe sort

Væggene er også et sted, hvor man med fordel kan hænge en lille lampe, da der ofte er et bart stykke væg et sted. Det kunne være denne Ball væglampe, der er en lille lampe i hvid, som du placerer på væggen. Sådan en kan desuden også fungere ved siden af sofaen eller i soveværelset som en læselampe, der ikke skal placeres på gulvet som en gulvlampe.

Ball Væglampe Mat Hvid