Fordelene ved en minimalistisk indretning

En minimalistisk boligindretning kan bringe både ro og glæde i en ellers nok så kaotisk verden. Når det kommer til boligindretning, handler minimalisme om at skabe et roligt og enkelt rum ved at undgå unødvendige ting og dekorationer. Dette kan gøres på flere måder, men ofte vil det betyde, at man kun har få genstande i sit hjem, der alle har en funktion eller en helt særlig betydning. På denne måde mindsker du fornemmelsen af ’rod’ og det medfører mindre rengøring. Det er lettere at overskue, når hylden blot kan tages med en klud uden at skulle flytte rundt på nips. Det giver en renhed både i boligen og i hovedet. Lad os her se på, hvordan du kan tage hul på eventyret om at skabe et minimalistisk hjem, og ikke mindst hvilke lamper, der kunne passe til sådan en stil. 

Sådan skaber du en minimalistisk boligindretning

Hvis du ønsker at skabe en minimalistisk indretning kræver det lige en lille indsats for at få stilen implementeret. Det kan være du har mange ting, der skal tages stilling til, og måske er du af den type, der kan have lidt svært ved at give slip, eller også tænker du ’tænk, hvis jeg får brug for netop dette senere?’ Men det er bare med at komme i gang med oprydningen og med tiden bliver det lettere, når du oplever fordelene ved et hjem, der indgyder til ro og overskuelighed og som giver plads for andre kvaliteter af livet.

Hvilke lamper passer til en minimalistisk indretning?

I denne oprydning og indretningsproces skal du også vælge de rigtige lamper. Lamper der underbygger det enkle udtryk, men som samtidig sætter et unikt præg på hjemmet og selvfølgelig opfylder det primære krav; at skabe god belysning i dit hjem. Vælg lamper med et godt lys, så du ikke behøver at have så mange ’pyntelamper’, der igen kan virke rodet. En Flowerpot lampe fra Verner Panton er en sjov og spændende lampe, der kan skabe lidt kant i det ellers enkle hjem – især hvis du vælger en af de mange pangfarver. Hvis du er mere til de afdæmpede og klassiske lamper, så kan du eksempelvis vælge PH lamper. Deres smukke linjer og enkle æstetik passer perfekt ind i det minimalistiske hjem. Og hvis du alligevel er til farver, fås de klassiske PH 5 lamper også i smukke, sprælske farver. 

Køb dine smukke og enkle lamper hos Lampeagenten 

Lampeagenten har et stort udvalg af både smukke lamper og de helt klassiske designerlamper. Ingen kan foreskrive, hvilke lamper der passer ind i et minimalistisk hjem, da det er helt op til smag og behag. Enkelte lamper kan underbygge det minimalistiske udtryk, men du kan også vælge en mere markant lampe med et udfordrende design, da resten af indretningen ’tillader’ et mere vovet udtryk i lampevalget. Lige meget hvilken tilgang du er til, så har vi både helt enkle og også vovede lamper med masser af kulør, smukke og anderledes konturer. Alle i den bedste kvalitet som kan holde mange år frem.