Hvem er Tom Rossau?

I Danmark er vi så heldige at have en lang række virkelig dygtige designere. Én af de dygtige designere er manden ved navn Tom Rossau, der er en af vores tids markante lampedesignere. Hans designrejse startede i 2005, hvor hans første lampe blev designet. Tilblivelsen af hans første lampe var dog lidt af et tilfælde.

Tidligere i Tom Rossaus liv, var der ikke meget, der tydede på, at han ville ende med at blive designer af anerkendte lamper. Men en dag, da han i gang med at arbejde med nogle tynde lameller af træ, fik han idéen til noget nyt. Mens han eksperimenterede og legede med lamellerne, fandt han ud af, at de var ret fleksible.

Han begyndte derfor at udsætte lameller for forskellige ting, og det var her, at han første gang overvejede, at man kunne bruge dem til at lave lamper med. Det er også de lameller, der den dag i dag er grundstenene i Tom Rossaus designs, og det er dét, man nemt kan genkende hans lampedesigns på.

Lamellerne er meget unikke for Tom Rossau lamper, og han er vild med det legende udtryk, som de tynde og flade lamelstrimler giver, og det lys der kommer igennem dem. Lamellerne er nemlig med til at give et meget roligt og behageligt lys.

Lamellerne er gennemgående i alle hans lamper, og de giver lamperne nogle smukke former. Tom Rossau har stort fokus på at lave lamper, der giver en blød belysning, og det sker, når lyset bryder ud gennem lamellerne i hans designs. Tom Rossaus lamper fås i mange farver og i forskelligt materiale. De fleste af hans lampeserier spænder desuden over varianter af alt fra pendler til bordlamper og gulvlamper. Det gør, at du med stor sandsynlighed kan finde et Tom Rossau design til netop dit hjem.

Tom Rossaus mange ikoniske lamper

Som nævnt designede Tom sin første lampe tilbage i 2005, men siden da er der kommet rigtig mange lamper til. Den første lampe går under navnet Tom Rossau TR5, og det er stadig en af de lampekollektioner, han er kendt for den dag i dag. Fælles for de forskellige lamper i serien er, at lamellerne er sat sammen på en sådan måde, at de laver nogle organiske symmetriske former. De fleste lamper i TR5 fås i forskellige materialer og i mange farver.
TR 5 gul
Selv er Roosau mest vild med hans Tom Rossau TR7 lamper, som tager de organiske former et skridt videre ved at tilføje et vrid på formen, og dermed skabe en form for tredimensionelt ottetal. Det er også TR7-serien, der må siges at være hans mest populære blandt indretningsarkitekter og mennesker, der sætter pris på dansk design.

En anden kvalitet ved Tom Rossaus lamper, er at de alle sammen bliver produceret i hånden, hvilket er med til at sikre håndværket i hver enkelt lampe. Lamperne bliver samlet på Frederiksberg, og herfra bliver de sendt ud til købere i hele verden.

Hvis du er blevet mere nysgerrig på, hvem Tom Rossau er, og gerne vil se nogle af hans lamper, så kan du finde dem her hos os. Vi har Tom Rossau lamper lige her, og der er en hel del at vælge imellem.
TR7 bordlampe
Vil du lære mere om dansk design? Så læs vores artikel om ‘Bliv klogere på Louis Poulsen Icons’.