Sådan vælger du den rigtige spisebordslampe til din spisestue

Køkkenet er for mange hjertet i hjemmet, og når maden serveres, bliver hyggen rykket hen i spisestuen. Det er i spisestuen, at dagen vendes og roen sænker sig over familien. For at skabe de rette rammer for en rolig stund, er belysning særlig vigtig. Rummet skal lyses op, og der skal være en eller flere gode spisebordslamper over bordet. Det er vigtigt, at der er nok lys i en spisestue, da det for mange er et rum, hvor familien bruger meget tid.

Hvor mange lamper man skal have i sit spisestue, og hvor store de skal være afhænger af flere ting. Det afhænger blandt andet af størrelsen på rummet, højden til loftet og størrelsen på spisebordet. 

Er der tale om et stort rum med højt til loftet, kan det være flot at hænge én eller flere store spisebordslamper op. Det giver en storslået følelse i spisestuen, og det lyser samtidig meget af rummet op. Her kan det også være en fordel at have andre lamper i rummet. Det kan være en gulvlampe i hjørnet eller en væglampe på væggen.  

Er spisestuen mindre, kan det være bedre med én stor spisebordslampe eller flere små, der må den måde ikke tager for meget af rummet. Små lamper er med til at åbne en ellers lille spisestue mere op. Du kan sagtens have mere end én spisebordslampe. Det kan især være en fordel, hvis der er tale om et længere spisebord. Her kan man eksempelvis hænge de smukke Flowerpot pendler op i forlængelse af hinanden. 2 eller 3 lamper hængt op med lidt mellemrum kan give det perfekte lys til det lange spisebord. Så er der ikke nogle mørke ender ved spisebordet.

Klassiske spisebordslamper

Siden 1958 har de ikoniske PH 5 lamper lyst mange hjem op. Det er en klassisk spisebordslampe med et simpelt design designet af Poul Henningsen. PH lamperne har alle det klassiske 3 skærmsystem, der gør, at lyset fordeler sig smukt ud i rummet samtidig med, at det kan lyse spisebordet og dens omgivelser op.

Hvilken spisebordslampe der vælges til spisestuen har stor betydning for det samlede indtryk af rummet. Oftest vil spisepladsen være placeret i midten af rummet, og øjnene vil hurtigt bevæge sig hen på belysningen i rummet. Er din indretning klassisk, så kan en PH spisebordslampe være et fint valg. Designet er tidløst og lampen kan dermed hænge i spisestuen i mange år fremover.

Med de flotte Flowerpot spisebordslamper får du en mere moderne spisebordslampe, og den kan du få i mange smukke farver. Du har mulighed for at lege mere med farverne i rummet.

Køb din spisebordslampe hos os

Vi har et stort udvalg af spisebordslamper på vores side, og du kan finde et udpluk af dem her i blogindlægget. Du kan købe en lamper til spisestuen hos os, og så leverer vi den direkte hjem til dig.

Hvis du har spørgsmål til nogle af vores lamper, hvilke lamper der passer bedst til din spisestue eller noget tredje, sidder vi klar til at hjælpe dig. Du kan kontakte os direkte på mail eller via telefon. Vi vil gerne hjælpe dig med at finde den rette designerlampe til din spisestue eller køkkenalrum. Se også vores lamper til køkkenet her.