Lad Fritz Hansen lamper pynte i dit hjem

Siden 1872 har designhuset, Fritz Hansen, designet og produceret en lang række danske klassikere. I løbet af årene har eksempelvis Arne Jacobsen designet nogle af deres mest populære lamper. De har ikke kun været førende inden for dansk lampedesign, men de har også produceret flere ikoniske møbler - herunder Ægget og Svanen.

Denne artikel kommer til at fokusere på deres smukke lamper, så du kan gøre dig overvejelser om, hvilke der skal pynte i dit hjem. En Fritz Hansen lampe er, for mange, en investering, så det er vigtigt, at man vælger de helt rigtige. Du kan se et bredt udvalg af vores forskellige Fritz Hansen Lighting lamper lige her. Der kan du sortere din søgning alt efter, om du leder efter en pendel, en bordlampe eller noget tredje.

De ikoniske Kaiser Idell bordlamper

Der er nogle lamper, som næsten alle kender til, og her er Kaiser Idell bordlamper én af dem. Det er en lampe, der er designet af den tyske designer, Christian Dell, tilbage i starten af 1930’erne.

Selvom det er en lampe, der snart har 100 år på bagen, så er dens design stadig meget passende for vores tid. Det er, på én og samme måde, en meget simpel men også atypisk bordlampe. Dens design er storslået, og hvis man placerer en Kaiser Idell bordlampe på sit skrivebord, så er man en person med sans for detaljerne.

Kaiser idell bordlampe

Den giver det helt perfekte lys til arbejdet ved skrivebordet samtidig med, at den er smuk. Den fås i forskellige farver alt efter, hvad der passer ind på kontoret. Se eksempelvis en Kaiser Idell bordlampe i en smuk mørkegrøn.

Man ser den oftest placeret på skrivebordet, men en bordlampe kan også placeres i en bred vindueskarm eller i en bogreol. Selve lampens design gør, at lyset kommer mere direkte ud, men den kan stadig være med til at skabe hyggelig belysning.

Musling lampen er let og elegant

Modsat den ikoniske Kaiser Idell bordlampe, så er Fritz Hansens Musling lampe en meget nyere design. Den blev designet tilbage i 2019 af designduoen Ahm & Lund, der vandt et TV-program ved navn ‘Danmarks næste klassiker’. Og en klassiker må man sige, at den blev.

Med inspiration fra havet, designede de en pendel, der giver et smukt og behageligt lys ud i rummet. Denne Musling lampe kan både være åben og lukket - ligesom muslingerne i havet. Når den er åben, bliver lyskilden synlig, hvorimod den er gemt bag glas, når den er lukket. Du kan derfor regulere lysstyrken på den måde.
Musling lampen
Den har en diameter på 55 centimeter, og den er perfekt over det store spisebord. Den vil også pynte smukt i en gang, hvor der er lidt højere til loftet. Så har den god plads til at lyse rummet op.

Hvis du er vild med Arne Jacobsen, som designer, så kan det være at dette blogindlæg om Arne Jacobsen væglamper vil have din interesse.